De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt maken kennis met je baby, er komt kraamvisite en je moet herstellen van de bevalling.

 

Bij een thuisbevalling ondersteun ik jouw en assisteer de verloskundige waar nodig. Eventueel ook bij een poliklinische bevalling (in het Dijklander ziekenhuis). Zodra jullie in de avond of nacht naar huis gaan, en is het je eerste kindje is dan kom ik naar je toe om een opstart te doen. Bij een 2e of 3 de kindje kan ik je ook in de avond of nacht telefonisch instructies geven.

 

Zo’n kleintje in huis brengt veel veranderingen met zich mee.

Natuurlijk zorg ik tijdens de kraamweek voor een goede verzorging van jou en je kindje, de dagelijkse controles en ondersteunende (huishoudelijke) taken. Ik zorg voor rust en regelmaat en leer je hoe je jouw baby verzorgt. Ik geef je voorlichting, advies, tips en ondersteuning waar dat mogelijk is.

De kraamweek stem ik af op jouw wensen en gewoontes, met respect voor geloof en tradities. Ik ga uit van de gezinssituatie en de persoonlijke omgang met jou en je gezin is erg belangrijk. Grote broertjes en/of zusjes betrek ik ook bij de verzorging. De gehele kraamtijd bestaat uit 8 dagen, maar door onvoorziene omstandigheden kan door de verloskundige een 9e en 10e dag bijgetekend worden.

 

 

Wat ik doe als kraamverzorgende op een rijtje:

• Verzorging en controle van baby en moeder.

• Voorlichting, raad en advies over alles wat er in de kraamweek voorbij komt.

• Observeren en tijdig signaleren van het welzijn bij moeder en kind.

• Zorgen voor veiligheid en hygiëne.

• Huishoudelijke taken, die samenhangen met de zorg voor het gezin.

• Ik creëer rust en regelmaat.

Persoonlijk & Bijzonder!
Persoonlijk & Bijzonder!